Hjælp til børn og unge

Hjælp til børn og unge

Der er hjælp at finde

Er der én i din familie der drikker for meget alkohol? Det kan være din mor eller far, eller din mors og fars kæreste, eller nogle andre du har kontakt med i din dagligdag? 

Måske har du bare en fornemmelse af at de drikker for meget, men er ikke helt sikker på det?

 

Ring til børnetelefonen på 11611 eller besøg denne hjemmeside med masser af hjælp og information til dig: Alkolinjen.dk  Begge steder kan du helt anonymt få talt med en, om det du oplever, og begge steder kan de hjælpe din familie.

Du kan også fortælle en voksen, hvordan der er derhjemme, fordi det er hårdt at være alene med noget, der er så svært. Den voksne kan være en lærer, en pædagog, en sundhedsplejerske, din træner til fodbold eller en rar nabo. 

 

Voksne kan komme i behandling, så de kan holde op med at drikke, men det er ikke dit ansvar! Derfor skal du fortælle det til en voksen, eller til en af de hjælpelinjer vi har listet op her.

 

Alkohol kan ændre forældres humør.

Alle mennesker forandrer sig, når de drikker. De kan blive vrede, skælde ud og råbe højt. De kan blive triste og græde. De kan være glade og grine det ene øjeblik og blive rasende og råbe i det næste øjeblik - og så kan de pludselig falde i søvn!

Det er ALDRIG din skyld!

Mange børn og unge tænker, at hvis de bare havde opført sig anderledes, så ville forældrene ikke drikke så meget. Men - det er aldrig din skyld, at forældre drikker! Der er ikke noget af det, du gør, der får din mor eller far til at drikke for meget.

 

 

 

 

I Svendborg er der 2 steder, hvor der er særlig hjælp til børn og unge fra familier med alkoholproblemer 

 

TUBA - terapi og rådgivning for unge mellem 14 - 25 år. TUBA-Svendborg finder du på Kloster Plads 11, 1. sal i Svendborg. Telefon 30672480. Hjemmeside TUBA Svendborg

På TUBA's hjemmeside kan du chatte med en rådgiver, skrive en mail til en rådgiver eller lægge et brev i brevkassen. Se her på TUBA.dk

 

Barnets Blå Hus Vilhelmskildevej 1, tlf.: 6124 1468, Svendborg er et mødested og fristed for børn mellem 0 - 13 år, der vokser op i familier med særlige udfordringer såsom alkoholproblemer. Du kan komme alene i huset eller sammen med din familie. Det er gratis, og de voksne er rigtig gode til at hjælpe børn i din situation. Ring 23334468 eller 61241468. Hjemmeside til Barnets Blå hus 

 

 

 

Du kan også ringe til os i Alkoholbehandlingen på telefon 62236666, sende en SMS på 30107082, skrive en mail på: abc@svendborg.dk eller komme forbi hos os på Nannasvej 24 i Svendborg. Så vil vi sammen med dig finde ud af, hvordan du - og din familie - kan få den bedste hjælp.